פגישה עם יועץ איחוד הלוואות במיטבה היא אבן דרך לשיפור ההתנהלות הכלכלית בהמשך. כדאי להתכונן לפגישה באופן שיהפוך אותה ליעילה ומועילה במיוחד. הכנה מקדימה תעזור לבניית תוכנית מדויקת ואפקטיבית. 

אילו מסמכים כדאי להביא לפגישה?

השלב הראשון לקראת פגישה - לארגן את המסמכים הפיננסיים הרלוונטיים. מסמכי הלוואות, לוחות סילוקין, דפי חשבון בנק מהחודשים האחרונים, תדפיסי כרטיסי אשראי וכדומה. מידע על כל ההתחייבויות והאשראי עוזר לבניית תמונת מצב משפחתית פיננסית.

חשוב להביא את כל המידע על כל מקורות ההכנסה. תלושי משכורת, הכנסות מנכסים מניבים, הכנסות מעסק אם אתם עצמאים וכדומה. אל תשכחו להכניס לתמונה הכנסות לא קבועות כמו בונוסים או החזרי מס.

היועץ צריך להכיר את התמונה המלאה כדי להציע פתרונות מתאימים. רק כך ניתן לדעת האם אפשרויות כמו משכנתא חוץ בנקאית או הלוואה בשעבוד נכס יתאימו לכם. במידת האפשר רשמו את ההוצאות הקבועות והמשתנות שלכם והביאו לפגישה. 

הגדרת מטרות באיחוד הלוואות

לפני הפגישה, חשוב גם להגדיר מה המטרות שאתם מקווים להשיג באמצעות איחוד הלוואות. לדוגמא, זה יכול להיות הקטנת ההחזר החודשי, קיצור תקופה או שיפור תזרים המזומנים בבית או בעסק.

מטרות מוגדרות יעזרו ליועץ להתאים את הפתרונות לצרכים שלכם. זיכרו לספר ליועץ על תוכניות עתידיות הקשורות למצב הפיננסי.

למשל, תוכניות להרחבת המשפחה, שינוי מקום עבודה, תוכניות השקעה עתידיות וכדומה. כל המידע עוזר בבניית תוכנית מיטבית לטווח הארוך.

איך להתכונן לפגישה עם יועץ איחוד הלוואות

הכנת שאלות ונקודות לבירור

לפני הפגישה אנו ממליצים גם להכין רשימה מסודרת של שאלות המעניינות אתכם. שאלות שלא תרצו לשכוח, למשל עלויות של איחוד ההלוואות, שאלות לגבי לוחות זמנים בפריסת הלוואות, בקשות מיוחדות.

היועץ יסביר בבירור לגבי סוגיות כמו עמלות פירעון מוקדם, למשל במקרה של סגירת הלוואה בשעבוד נכס.

חשוב גם לקבל את כל המידע הטכני של התהליך. למשל כמה זמן צפוי לקחת השלב הראשוני של בדיקת אפשרויות. מה לוח הזמנים לקבלת האישורים הנדרשים בחיתום הלוואות. מתי ניתן להשלים את איחוד ההלוואות לפי כמות ההלוואות הנוכחית.

זה גם הזמן לשאול על מצבים עתידיים אפשריים. למשל, מה עושים במקרה של קושי זמני בתשלומים? האם יש אפשרות לדחיית תשלומים במקרה הצורך (גרייס)? מה התנאים לפירעון מוקדם של ההלוואה?

שמרו על סדר, זה עוזר

כעת, רק עוד דבר אחד נוסף. לפני הפגישה כדאי לארגן אמצעי לשמירה על סדר. זה יכול להיות קלסר מהסוג הישן, או תיקייה דיגיטלית, מה שנוח לכם.

פה תשמרו את כל המסמכים, ההסכמים, לוחות הסילוקין וכל היתר. ארגון וסדר יעזרו לכם לעקוב אחר ההתקדמות ההלוואה וגם לוודא שכל ההבטחות והסיכומים מתקיימים כסדרם.

כעת, מה שנותר לכם זה לבחור חברה לייעוץ משכנתאות המספקת גם ייעוץ לאיחוד הלוואות ולהתחיל דרך חדשה.